Friends Arena strävar efter att kunna erbjuda hög tillgänglighet för alla gäster. Här kan du läsa vilka alternativ vi erbjuder dig med funktionsnedsättning för att göra ditt besök så trevligt och smidigt som möjligt.

Köpa biljett

Nedsatt färgseende

Prisöversikter presenteras ofta i form av olika färgkombinationer vilket kan vara svårt för alla att utläsa. Vill du ha hjälp att tolka skisserna är du välkommen att kontakta vår biljettkassa på biljett@friendsarena.se eller telefon 08-502 535 20 (öppettider vardagar kl 09.00-13.00)

Rörelsehindrade gäster utan rullstol

För dig med nedsatt rörlighet rekommenderar vi att du köper en plats högt upp på läktare 1 för att undvika trappor. På läktare 1 kommer du in på rad 26, rad 25 är alltså ett trappsteg ned osv. Kontakta Friends Arenas biljettsupport på telefon 08-502 535 20 för att boka eller besök vår biljettkassa.

Till läktare 2 och 3 är det trappor. Har du plats på läktare 2 eller 3 och har svårt att gå ber vi dig tala med en entrévärd för att få hjälp med hiss till läktarplanet. Från hissen till din plats är vissa trappor på läktaren oundvikliga.
Klicka här för en arenaöversikt 

Rullstolsburna gäster

Friends Arena har som standard rullstolsplatser på läktare 1, rad 26. Antal platser och placeringar varierar beroende på evenemang. Varje rörelsehindrad rullstolsburen gäst kan ta med en (1) ledsagare utan extra kostnad på sin rullstolsplatsbiljett. Ledsagaren sitter i mån av plats på en lös stol bredvid rullstolsplatsen, alternativt på en fast stol bakom.

Till de allra flesta evenemang på Friends Arena kan du själv boka din rullstolsplats (se kommande evenemang). För övriga evenemang, ring Friends Arenas biljettsupport på 08-50253520 för att köpa dina biljetter eller besök vår biljettkassa.

Till och från arenan

Färdtjänst

Gäster som anländer med färdtjänst lämnas och hämtas vid arenan. Lämplig av- och påstigning är framför Quality Hotel Friends/entré Hx (Från hotellet är det ca 25 m till entré Hx). Vid entré Hx tar arenans värdar emot dig och kan hjälpa dig vidare till din läktarplats. Alternativt kan färdtjänst köra upp på utryckningsrampen till kragen och vänster bort mot entré Hx.

Bokar du färdtjänst för hemfärd rekommenderar vi dig att ha upp mot en halvtimme till godo på din bokning eftersom exakt sluttid för matcher eller konserter sällan kan anges på förhand.
Entréer och färdvägar kan variera mellan olika evenemang. Några dagar före respektive evenemang informerar vi via e-post och via respektive evenemangsida här på friendsarena.se om vad som gäller inför ditt besök.

Rörelsehindrade med egen bil

Du som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade får parkera på kragen utanför entré H på avsedda handikapplatser. Detta kan dock variera mellan olika evenemang och informeras via respektive evenemangsida här på friendsarena.se. Har du inte parkeringstillstånd för rörelsehindrade är lämplig av- och påstigning framför Quality Hotel Friends då det är ca 25 m till entré Hx.

På arenan

Hörselhjälpmedel

Friends Arena är utrustad med radiosändare. Radiomottagare med halsslinga (Phonak MyLink) finns tillgängligt att boka men det är arrangören som beslutar om vilken ljudupptagning som gäller. På respektive evenemangs informationssida framgår vem som är arrangör.
Bokning sker via info@stockholmlive.com senast 2 dagar innan evenemanget. Uppge då namn, person- och telefonnummer. Utrustningen hämtas ut i entré Hx, sektion 107 i samband med evenemanget.
Vid AIK:s matcher, kontakta värden vid din entré för att få hjälp att hämta din utrustning.

Syntolkning

Friends Arena är utrustad med radiosändare. Radiomottagare och hörlurar (Sennheiser EK2020D) finns tillgängligt att boka men det är arrangören som beslutar om evenemanget ska syntolkas och vilken ljudupptagning som gäller. På respektive evenemangs informationssida framgår vem som är arrangör.
Bokning sker via info@stockholmlive.com senast 2 dagar innan evenemanget. Uppge namn, person- och telefonnummer. Utrustningen hämtas ut i entré Hx, sektion 107 i samband med evenemanget.
Vid AIK:s matcher, kontakta värden vid din entré för att få hjälp att hämta din utrustning.
Våra hörlurar är av enklare variant så om du har ett par egna bra får du gärna ta med dem (krävs 3,5 mm kontakt).

Utrymning

Vi tar särskild hänsyn till utrymning av personer med funktionsnedsättning. Se skyltar mot utrymningsplatser där man säkert kan vänta på hjälp. Dessa finns på flera platser i arenan. Utöver det finns två utrymningshissar som kan användas tillsammans med personal. De kan även användas vid brand. Utanför arenan finns särskilda uppsamlingsplatser för personer med t. ex. rullstol.