FAQ & Kontakt

FAQ

FAQ

Här listar vi de vanligaste frågorna vi brukar få. Och svaren, såklart! Tänk på att informationen är generell – evenemangsspecifik information samlas på evenemangets sida ett par dagar innan evenemanget.

Till FAQ
FAQ_Kontakt_2000x1125

Kontakt

Har du kikat igenom vår FAQ men ändå inte fått svar på din fråga, hör av dig till oss eller våra leverantörer och arrangörer. Har du frågor gällande biljetter hittar du även kontaktuppgifter till respektive biljettleverantör.

Till kontaktuppgifterna

Vad undrar du över?

1

Biljetter

Biljettköp, avbeställningsskydd m.m.

Läs mer
2

Inför besöket

Tider, säkerhet, mat & dryck m.m.

Läs mer
3

Efter besöket

Kvarglömt, synpunkter m.m.

Läs mer
4

Tillgänglighet

Tillgänglighet, besök med barn m.m.

Läs mer
5

Stockholm Live-appen

Allt om hur den funkar

Läs mer
6

Kontakt

Hör av dig till oss eller våra vänner

Läs mer

Biljetter

 • Biljetter till våra evenemang säljs via våra biljettleverantörer AXS, Ticketmaster och via vår egen biljettportal för Friends Arena. Biljetterna finns till försäljning på stockholmlive.com, aviciiarena.se, friendsarena.se, tele2arena.se, via våra biljettkassor samt via arrangörer och våra biljettleverantörer. Vi rekommenderar att du endast köper biljetter via auktoriserade ombud. Vi länkar alltid till auktoriserad återförsäljare på våra ovan nämnda webbplatser.

  Biljettsupport Avicii Arena, Tele2 Arena, Hovet, Annexet, Betongparken

  Vid biljettfrågor rörande evenemang i Avicii Arena, Tele2 Arena, Hovet, Annexet eller Betongparken, kontakta vår biljettleverantör AXS.com:

  • Telefonsupport: 0770-33 75 00 (mån-fre kl 09.00-12.00)
  • Mailsupport: support.axs.com
  • Telefonbokning av tillgänglighetsplatser: 08-446 852 39

  Biljettsupport Friends Arena

  Svenska herrlandslaget i fotboll

  Konserter och Melodifestivalen

  AIK Fotboll

  Sweden International Horseshow

  VIP-biljetter

  För frågor kring eller köp av VIP-biljetter: vip@stockholmlive.com

  Biljettkassor

  Du kan också köpa och hämta ut din biljett i våra biljettkassor:

  Biljettkassan på Globentorget 2 öppnar två timmar innan evenemangsstart och är i allmänhet öppen till huvudartisten gått på scenen, till första periodpausen vid hockeymatcher och till andra halvlek startar vid fotbollsmatcher.

  Ticket Info Norr och Ticket Info Syd finns på norra respektive södra kortsidan av Tele2 Arena. Dessa biljettkassor är öppna i samband med evenemang på Tele2 Arena och öppnar två timmar innan evenemangsstart.

  Friends Arenas biljettkassa vid huvudentrén (entré A) är öppen två timmar före respektive evenemang.

 • Om du köpt biljetter via AXS.com till ett evenemang på Avicii Arena, Tele2 Arena, Hovet, Annexet eller Betongparken

  Det kan ta upp till 24 timmar för orderbekräftelser och e-biljetter att komma fram. AXS biljettkontor arbetar hårt för att se till att dina biljetter skickas till dig så fort som möjligt. För att se till att biljetterna inte hamnar i din skräppost rekommenderas du att lägga till noreply@boxoffice.axs.nu som kontakt.

  Om du fortfarande inte hittar dina biljetter så kan du logga in på www.axs.com/se med din e-postadress och där hitta biljettkopior.

  Om du köpt biljetter via ticket.friendsarena.se till AIK Fotboll, Svenska Herrlandslaget i fotboll eller Sweden International Horseshow

  Biljetterna skickades till din e-postadress direkt efter att bokningen genomfördes. Kolla gärna så att de inte har hamnat i skräppost/spam från adressen noreply@friendsarena.se. Om du fortfarande inte hittar biljetterna så kan du logga in här med din e-postadress och där hitta biljettkopior.

  Skulle du fortfarande ha problem är du välkommen att höra av dig till biljett@friendsarena.se

  Om du köpt biljetter via ticketmaster.se till en konsert eller Melodifestivalen på Friends Arena

  Logga in på ticketmaster.se för biljettkopior. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Ticketmaster.

 • Ja, förutsatt att mobilskärmen är fri från skador då inskanningssystemet är känsligt. Vi rekommenderar dock att skriva ut biljetten för att underlätta inpasseringen alternativt ladda ner den som PDF i din telefon och dra upp ljusstyrkan på skärmen vid scanning. Undvik att ta en print screen/skärmkopia av biljetten i mobilen då det försämrar kvalitén på bilden och gör det svårt att skanna.

 • Stockholm Live ansvarar endast för försäljning av biljetter via våra webbplatser (stockholmlive.com, friendsarena.se, tele2arena.se, aviciiarena.se), Stockholm Live-appen, biljettkassor eller via våra biljettleverantörer och arrangörer. Vi avråder starkt att köpa biljett via någon av andrahandstjänsterna då vi aldrig kan garantera biljettens giltighet samt att du riskerar betala långt mer än det pris som står på biljetten.

  Biljettkontrollen på våra arenor är automatiserade vilket innebär att varje biljett har en unik streckkod som avläses maskinellt vid entrén på evenemangsdagen. Streckkoden kan endast användas en gång, vilket gör att eventuella kopior nekas entré. Det går inte att på förhand kontrollera om en biljett är giltig.

 • Nej tyvärr, först när biljetten skannas vid själva inpasseringen till arenan går det att avgöra om biljetten är äkta eller inte.

 • Nej, köpt biljett kan inte återlösas. Vid inställt evenemang återköps biljetten på respektive inköpsställe. Återköpet ska i regel ske inom begränsad tid.

 • Biljetterna är inte personliga så länge inget annat anges vid biljettköp. I de fall arrangören väljer att ha personliga biljetter på evenemang framgår detta på respektive evenemangs sida. I dessa fall behöver den besökare vars namn står på biljetterna visa en giltig legitimation för att få tillträde till arenan.

 • Vid biljettköp ombeds du som köpare att uppge kontaktuppgifter och det finns då möjlighet att ta kontakt med dig i den mån det är praktiskt möjligt, exempelvis om evenemanget flyttas eller ställs in.

  Information läggs även ut både här på hemsidan och i sociala medier. Tänk gärna på att vi inte kan förutse händelser som exempelvis inställda eller framflyttade evenemang – denna typ av information går i första hand ut från respektive arrangör som informerar oss om vad som gäller. Vid oklarheter ber vi dig kontakta arrangören av evenemanget direkt.

 • Med avbeställningsskyddet har du rätt till avbokning om du eller dina närstående drabbas av akut sjukdom, olycka eller händelse i hemmet så som inbrott, brand, vattenskada eller liknande.

  Så här gör du en anmälan om avbokning:

  ANMÄLAN OM AVBOKNING

  Gör din anmälan om avbokning per e-post till info@stockholmlive.com så snart hindret blivit känt för dig och senast den tidpunkt då evenemanget börjar, enligt evenemangsbiljetten.

  I anmälan anger du: namn, bokningsnummer, adress och telefonnummer på den som anmälan/avbokningen avser samt en beskrivning av orsaken till anmälan/avbokningen.

  Snarast efter anmälan/avbokningen skickar du in den dokumentation som behövs för att nyttja avbokningsskyddet.

  Skicka dokumentationen till info@stockholmlive.com senast 10 dagar efter anmälan/avbokningen så att vi kan pröva ditt ärende och betala ut ersättningen.

  DOKUMENTATION

  Om du drabbats av godtagbart hinder och missat evenemanget och vill göra avbokningsskyddet gällande skickar du din outnyttjade evenemangsbiljett i original till oss.

  Du behöver även styrka hindret med:

  1. Vid akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall, läkarintyg från behandlande läkare och i förekommande fall dödsattest.
  2. Vid polis- eller räddningstjänstärende, intyg från berörd myndighet och vid annan oförutsebar, akut och ingripande skada i bostaden, en utförlig redogörelse för vad som skett och anmälan till försäkringsbolag.

  ÅTERBETALNING

  Vi åtar oss att betala ersättningen till dig som köpt avbokningsskyddet om du har anmält avbokning och kompletterat med dokumentation i rätt tid och villkoren i övrigt är uppfyllda. Vi prövar och genomför normalt betalningen inom 10 dagar efter det att vi fått komplett anmälan om avbokning och nödvändig dokumentation. Återbetalning sker efter att evenemanget har ägt rum.

  ALLMÄNNA VILLKOR

  Här kan du läsa om de fullständiga villkoren för avbeställningsskyddet.

Inför besöket

 • Hålltider får vi oftast från arrangören först några dagar innan evenemanget och de publiceras då på respektive evenemangssida. Några dagar innan evenemanget mailar vi också ett välkomstbrev till besökare som vid biljettköp angett sin mailadress.

  Tänk gärna på att karaktären av live-evenemang innebär att tider ofta är ungefärliga. Varken arrangören eller vi brukar kunna meddela en exakt sluttid för evenemang och inte i förväg bekräfta vilken tid artisten går på scenen.

  För ytterligare frågor om tider så hänvisar vi till arrangören av evenemanget. På respektive evenemangssida framgår vem som är arrangör. Till evenemangen.

 • Hålltider får vi oftast från arrangören först några dagar innan evenemanget och de publiceras då på respektive evenemangssida här på stockholmlive.com. Några dagar innan evenemanget mailar vi också ett välkomstbrev till besökare som vid biljettköp angett sin mailadress.

  Tänk gärna på att karaktären av live-evenemang innebär att tider ofta är ungefärliga. Varken arrangören eller vi brukar kunna meddela en exakt sluttid för evenemang och inte i förväg bekräfta vilken tid artisten går på scenen.

  För ytterligare frågor om tider hänvisar vi till arrangören av evenemanget. På respektive evenemangssida framgår vem som är arrangör. Till evenemangen.

 • Du hittar bästa resvägarna och arenakartor för respektive arena här:

 • Följande regler gäller så länge inte annat anges på aktuellt evenemangs informationssida här på stockholmlive.com

  Farliga eller skrymmande föremål

  Föremål som kan tänkas användas i skadesyfte mot arenan, dess personal eller andra gäster får inte tas med in på arenan. Det omfattar men är inte begränsat till vapen, pyrotekniska pjäser eller andra farliga eller brandfarliga föremål. Glasflaskor, petflaskor, termosar, aluminiumburkar och flaggpinnar andra än av s.k. WP plast eller klädesplagg/flagga med text eller symboler som uttrycker förakt mot folkgrupp är inte tillåtet.

  Det är inte heller tillåtet att ta in skrymmande föremål såsom stora paraplyer, pallar och fällstolar.

  Mat och dryck

  Egen mat, snacks eller dryck får inte tas med in i arenan. Flaskor är ej tillåtna p.g.a. säkerhetsskäl, oavsett material och innehåll.

  Ljud- och bildinspelningsutrustning

  Systemkamera, filmkamera och eller ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på arenan.

  Väskförbud

  Polismyndigheten har infört ett totalförbud mot införsel av väskor vid större evenemang. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl samt för barns skötväska. Detta börjar gälla successivt i närtid, därför uppmanar vi dig att regelbundet besöka arrangören för evenemangets hemsida för den senaste informationen och att hålla koll på din e-post för ytterligare information inför ditt besök. Läs mer hos Polismyndigheten.

 • Systemkamera eller annan professionell ljud- och bildinspelningsutrustning får inte tas med in i arenan. Till vissa evenemang råder absolut fotoförbud i arenan. Mobilkamera eller liten kompaktkamera är vanligtvis tillåten. Det är respektive arrangör som beslutar om eventuellt fotoförbud och som avgör om en kamera är godkänd att ta med in i arenan. På respektive evenemangssida framgår vem som är arrangör. Till evenemangen.

 • Quality Hotel Globe

  Vägg i vägg med evenemangen och våra arenor i Johanneshov ligger Quality Hotel™ Globe, med 527 fräscha rum. Här finns också en stor lobby, bar & restaurang, vilket gör hotellet till den perfekta mötesplatsen innan konsertstart, avspark eller vilken typ av evenemang som nu väntar.

  Quality Hotel Friends

  I anslutning till evenemangen och Friends Arena ligger design- och konferenshotellet Quality Hotel™ Friends med 650 rum. Här finns också en stor lobby, bar & restaurang, vilket gör hotellet till en perfekt mötesplats innan konsertstart eller avspark.

  Comfort Hotel Solna

  Comfort Hotel Solna öppnade 2021, och är världens mest solcellstäta hotell samt Skandinaviens första nollenergi hotell. Här finns 336 rum och 88 lägenheter i alla möjliga storlekar. Vi ses i Barceptionen – en självklar kombination av reception och bar!

 • Här kan du läsa mer om mat- och dryckesutbudet för respektive arena:

  Öppettider och tillgång till barer och restauranger varierar mellan olika evenemang, läs mer om vad som gäller inför ditt besök på evenemangssidan.

  För att göra ditt besök säkrare, snabbare och enklare är våra arenor kontantfria.

 • På våra arenor ska du känna dig trygg och säker under evenemang. I Sverige är det arrangören av ett evenemang som ansvarar för publikens säkerhet. Men med vår gedigna erfarenhet av stora evenemang och ledande position som arenaoperatör i Sverige så samarbetar vi och ansvariga myndigheter väldigt nära alla arrangörer för att skapa trygga evenemang.

  Vi samarbetar med ansvariga myndigheter även när det gäller mer övergripande säkerhetsfrågor för våra arenaområden. Detta för att alltid ha den senaste informationen och verktygen som vi kan behöva för att hjälpa till att skapa trygga och säkra evenemang.

  Vilket säkerhetsarbete som sker till respektive evenemang beror på vilket behov som arrangör och polis anser finnas – dels beroende på vilket evenemang det är och dels på omvärldsfaktorer. Det här arbetet inleds långt innan evenemangets genomförande och pågår ända fram till evenemanget är genomfört. Exakt vilket säkerhetsarbete som sker inför de olika evenemangen kommuniceras aldrig externt då sådan information skulle kunna användas fel.

  Men några mer generella punkter gällande arbetet med trygga och säkra evenemang vill vi ändå lyfta för dig som besökare – också för att du ska få kunskap om hur du kan hjälpa till för att skapa en trygg arenaupplevelse:

  Kameror och väktare dygnet runt

  Vi bevakar våra arenor dygnet runt, året runt. Både via kamerabevakning som övervakas av säkerhetspersonal samt via väktare som ronderar våra områden.

  Personal på plats – larma vid behov

  Under evenemang möter du en hel del av våra värdar eller värdinnor på arenan. Om du ser något avvikande eller behöver hjälp, berätta för personalen vad som hänt så hjälper de till att larma.

  Kontroller vid entréer (kom i god tid)

  För att komma in på våra arenor går du antingen igenom larmbågar, handhållna metalldetektorer eller manuella kontroller. Kom gärna i god tid och följ alltid aktuella tips och instruktioner för det evenemang som du ska gå på. I och med att många av våra evenemang nu höjer nivån på inpasseringskontroller så är det bra att vara påläst innan du kommer till evenemanget vad som gäller inför just ditt besök. Du hittar generell info under vår FAQ, och evenemangsspecifik information på sidan för det evenemang som du ska gå på.

  Nedstängda arenor betyder säkrare arenor

  I våra stora arenor möts du av låsta dörrar när det inte är evenemang. Ingen släpps in utan att vara behörig. All personal som arbetar hos oss har även genomgått olika former av bakgrundskontroller.

 • Nix. Den som, efter inträde, lämnar arenan har inte rätt till återinträde.

 • Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående hög ljudvolym finns det en generell åldersgräns på konserter som evenemangets arrangör måste följa enligt Miljöförvaltningen.

  Åldersgränsen är 13 år (du ska ha fyllt 13 år vid tiden för evenemanget) och gäller även i målsmans sällskap. Undantag görs ibland vid evenemang som är speciellt riktade till barn. Högre åldersgränser förekommer när det finns alkoholtillstånd.

  Många undrar varför föräldrar själva inte får ta ansvar för sitt barns hörsel på en konsert, exempelvis genom att använda hörselskydd. Avsikten med Folkhälsomyndighetens allmänna råd är att skydda hörseln hos alla barn – oavsett om de har föräldrar som är medvetna om hur man skyddar sig mot höga ljud eller inte. Det är arrangörens ansvar att ljudmiljön och ljudnivåerna inte skadar besökarens hörsel. Detta ansvar ligger enligt lagstiftningen inte på kunden eller besökaren. Enligt lag (miljöbalken) är det därför inte möjligt för en arrangör att lägga över ansvaret på besökaren.

  Vid vissa evenemang – se respektive evenemangs sida – är det gratis entré för små barn som sitter i målsmans knä under evenemanget. Till övriga evenemang behöver samtliga besökare ha en biljett, oavsett ålder.

  Åldersgräns 18 år kan exempelvis gälla vid evenemang med tillhörande mat- och dryckesservering, där alkohol kan beställas direkt vid bordet. Barerna med alkoholservering har alltid åldersgräns 20 år. Du måste ha fyllt 18 respektive 20 år vid tiden för evenemanget.

 • Det är arrangören av evenemanget som avgör om taket på Tele2 Arena och Friends Arena ska vara öppet eller stängt. Under konserter på Tele2 Arena och Friends Arena är taket generellt stängt och under sportevenemang mellan mars-november kan taket vara öppet beroende på väder.

 • Ja, det finns flera laddstationer från Charge Fuze utställda på synliga och lättillgängliga platser runtom i våra arenor där du kan hyra portabel laddare.

 • Vid stora konserter brukar tillfälliga effektförvarings- och garderobslösningar finnas men det varierar från evenemang till evenemang och är ett beslut som fattas av arrangören av evenemanget. Läs mer om vad som gäller inför ditt besök på evenemangets sida där vi uppdaterar med information ett par dagar innan evenemanget. Till evenemangen.

 • Köande i samband med evenemang är tillåtet från kl 07:00 på evenemangsdagen. Tidigare köande än så tillåts inte på grund av säkerhetsskäl och för att den dagliga verksamheten i området inte ska störas. Camping är inte tillåtet.

 • Ibland kan det hända att sikten från en viss plats skyms av exempelvis teknik- eller scenutrustning som tillkommit under den gästande produktionens scenbygge. I sådant fall eller vid andra problem med platserna bör du snarast möjligt söka upp gästservice/Informationsdisken, så försöker personalen hjälpa dig att hitta andra platser.

  Eventuella klagomål ska alltid framföras på plats till arenans gästservice/Informationsdisk. Efter genomfört evenemang betraktas platserna som godkända av dig som besökare.

 • Rökning är förbjuden i och utanför våra arenor och vi har inga rökrutor att hänvisa till för tillfället.

Efter besöket

 • Ring växeln på telefon 08-600 91 00, hittegods har telefontid måndag-fredag mellan kl 09:00-10:00, övrig tid går det bra att maila till info@stockholmlive.com. Lämna närmare uppgifter om föremål samt datum för ditt besök, så får du besked om vi hittat just det du glömt kvar eller tappat.

 • Om du har några frågor eller problem under evenemanget hjälper vi dig gärna direkt på plats. Sök upp en av våra evenemangsvärdar eller vår gästservice/informationsdisk om du behöver hjälp.

  Vid evenemang hyr Stockholm Live i de allra flesta fall ut arenan till en arrangör. Arrangören har huvudansvaret för evenemanget vilket bl a innefattar säkerhetsplanering, evenemangets utformning, åldersgräns, evenemangets ljud- och ljusproduktion etc. Har du frågor eller synpunkter gällande detta ber vi dig kontakta arrangören direkt. På respektive evenemangssida framgår vem som är arrangör.

  För frågor eller synpunkter om Mat & Dryck är du välkommen att kontakta respektive leverantör:

  För övriga frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@stockholmlive.com.

Tillgänglighet

 • På alla våra arenor har vi tillgänglighetsplatser för dig som har extra behov av tillgänglighet in och ut ur arenan samt för att kunna uppleva evenemanget på plats. Tillgänglighetsplatser inkluderar behov för rullstol, hörsel- och synskada, begränsad rörlighet samt övriga extra behov som kan föreligga. En eventuell medföljande ledsagare är välkommen utan extra kostnad. Ledsagaren sitter i mån av plats på en lös stol bredvid tillgänglighetsplatsen, alternativt på en fast stol bakom. Ledar- eller assistanshundar är tillåtna att ta med till tillgänglighetsplatserna som finns i respektive arena.

  För att boka biljetter med assistanshundar kontakta info@stockholmlive.com

  Det exakta antalet tillgänglighetsplatser beror på evenemangets utformning och vilken publikkapacitet som evenemanget planeras efter. Som grund för våra arenors utformning utgår vi från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL:s, rekommendation om att 2 promille av det totala antalet platser för respektive evenemang bör vara tillgänglighetsplatser. För varje enskilt evenemang är det dock arrangör som avgör exakt antal tillgänglighetsplatser som kommer att finnas tillgängliga, baserat på evenemangets utformning och publikkapacitet.

  Läs mer om tillgängligheten i och omkring respektive arena här:

 • Vill du boka tillgänglighetsplats för evenemang i Avicii Arena, Tele2 Arena, Hovet eller Annexet, kontakta vår biljettleverantör AXS så hjälper de dig.

  Vill du boka tillgänglighetsplats för evenemang på Friends Arena, kontakta vår biljettsupport så hjälper vi dig.

  Läs mer om tillgängligheten i och omkring respektive arena här:

 • I samband med evenemang i Avicii Arena och Hovet erbjuder vi generellt barnvagnsparkering på anvisad plats inomhus i arenorna.

  I samband med evenemang på Tele2 Arena finns möjlighet att parkera barnvagnen på anvisad plats utomhus. Fråga evenemangsvärdarna, så visar de dig rätt. Notera dock att barnvagnsparkeringen är obevakad så ta gärna med eget barnvagnslås.

  Vid evenemang på Friends Arena är barnvagnar generellt inte tillåtna om de inte hindrar eller blockerar utrymningsvägar och nödutgångar men det kan variera och är ett arrangörsbeslut.

  Om du undrar vad som gäller inför ett specifikt evenemang ber vi dig kontakta arrangören. På respektive evenemangssida framgår vem som är arrangör.

  Tänk gärna på att Stockholm Live inte kan ta något ansvar för barnvagnen i händelse av skadegörelse eller stöld.

 • Avicii Arena – skötrum finns vid sektion A7. Låna nyckel i Informationsdisken vid entré 2.

  Hovet – två handikapptoaletter med skötbord finns i foajén på respektive kortsida.

  Annexet – behöver du använda skötrum vid evenemangsbesök i Annexet, säg till våra evenemangsvärdar så öppnar de skötrummet i Avicii Arena.

  Tele2 Arena – alla handikapptoaletter är utrustade med skötbord.

  Friends Arena – Skötrum finns på läktare 1, läktare 2 och logeplan. På läktare 1 har vi fyra skötrum utplacerade i arenans alla hörn (sektion 103, 118, 123 och 138). På läktare 2 har vi ett skötrum vid sektion 232 och på logeplan (våning 5) har vi två skötrum, utanför loge 30 och 57.

Stockholm Live-appen

 • 1. Köp biljetter

  Via oss eller andra auktoriserade återförsäljare

  2. Ladda ner appen

  Stockholm Live-appen finns i App Store och på Google Play.

  3. Skapa appkonto

  Använd samma mailadress som när du köpte biljetten

  4. Verifiera

  Nu skickas ett verifikationsmail – klicka på verifiera så vi vet att du är du
  ​​​​​​
  5. Hämta

  Hitta och hämta dina biljetter i appen under ► Mina Evenemang

  6. Enjoy!

  Scanna din digitala biljett vid entrén och ha en grym live-upplevelse

 • Du laddar ner Stockholm Live-appen i AppStore om du har en iPhone och i Google Play om du har en Android. Sök efter Stockholm Live.

 • Det lanseras en ny biljetteknik, AXS Mobile ID, som levererar biljetter säkert och tryggt till dig digitalt via Stockholm Live-appen. Med det här leveranssättet behövs appen för att hämta och hantera dina biljetter som du smidigt scannar direkt från appen vid entrén.

  Men inte bara det – appen gör din evenemangsupplevelse smidigare och bättre på flera sätt! Bland annat genom att:

  • Du får senaste nytt och viktig information inför ditt besök
  • Du kan ha alla evenemang och biljetter samlade på samma ställe
  • Du håller dig uppdaterad på kommande konserter och matcher
  • Du kan köpa biljetter till alla våra evenemang och hantera dina biljetter direkt i appen
 • För evenemang på Tele2 Arena, Avicii Arena, Hovet, Annexet och Betongparken

  Det lanseras en ny biljetteknik, AXS Mobile ID, som levererar biljetter säkert och tryggt till dig digitalt via Stockholm Live-appen. Med det här leveranssättet behövs appen för att hämta och hantera dina biljetter som du smidigt scannar direkt från appen vid entrén.

  För evenemang på Friends Arena

  Du måste inte ladda ner appen men vi rekommenderar dig att göra det för att du ska få ut det mesta av ditt besök hos oss. I appen finns allt du behöver inför ditt evenemang samlat: din biljett, viktig evenemangsspecifik information inför besöket, senaste nytt, tävlingar – och mycket mer.

 • Efter att du laddat ner appen via AppStore (om du har en iPhone) eller i Google Play (om du har en Android) följer du de här stegen:

  1. Klicka på LOGGA IN/SKAPA KONTO på appens startsida och välj skapa konto.

  2. Fyll i de efterfrågade uppgifterna och använd samma e-postadress som du brukar göra vid biljettköp via AXS, Ticketmaster och Seatgeek. Välj sen om du vill ha information från Stockholm Live om de senaste evenemangen, erbjudanden och viktig info (rekommenderas).

  3. Klicka på skapa konto. Nu skickas ett verifikationsmail till din angivna e-postadress. Öppna mailet och klicka på verifiera så vi vet att du är du. Klart!

 • För evenemang på Tele2 Arena, Avicii Arena, Hovet, Annexet och Betongparken

  För dessa evenemang behöver du ladda ner appen för att hämta dina biljetter och visa dem vid entrén. Det skickas alltså ingen PDF- eller e-biljett utan du behöver appen för att komma in på evenemanget.

  För evenemang på Friends Arena

  Du måste inte skapa ett konto men vi rekommenderar dig att göra det. Det går att använda appen och se en del av innehållet utan att skapa ett konto men då missar du många superbra funktioner. Förutom att kunna hantera dina biljetter på ett smidigt och säkert sätt får du också senaste nytt, viktig information och tips inför och under ditt besök.

 • Nix, du behöver inte logga in varje gång. Du är inloggad i appen tills du själv aktivt väljer att logga ut.

 • Om du använt olika e-postadresser på appkontot och biljettkontot kan du enkelt lägga till fler e-postadresser.

  Gör så här:

  1. Gå till ► Mitt Konto ► Inställningar ► Länka biljettkonton

  2. Fyll i den e-postadress du vill lägga till. Nu skickas ett verifikationsmail till den angivna e-postadressen. Öppna mailet och klicka på verifiera så vi vet att du är du. Nu länkas kontona och du kan hämta och hantera dina biljetter i appen under ► Mina Evenemang.

 • Använd biljetten i appen! Det är smidigt och säkert, bättre för miljön, plus att du får massa bra evenemangsinformation och andra funktioner på köpet.

 • Den vanligaste orsaken är att du använde olika e-postadresser när du skapade appkontot och när du köpte biljetterna. Det löser du enkelt genom att lägga till den andra e-postadressen i appen.

  Gör så här:

  Gå till ► Mitt konto ► Inställningar ► Länka biljettkonton

  Fyll i den e-postadress du vill lägga till. Nu skickas ett verifikationsmail till den angivna e-postadressen. Öppna mailet och klicka på verifiera så vi vet att du är du. Nu länkas kontona och du kan hämta och hantera dina biljetter i appen under: ► Mina Evenemang

  En annan orsak kan vara att du inte har bekräftat din e-postadress i verifikationsmailet som skickades ut när du skapade app-kontot. Det kan du lösa genom att:

  1. Leta upp mailet genom att söka på noreply@stockholmlive.com i din inkorg (kolla även skräppost)

  2. Få ett nytt verifikationsmail skickat till dig genom att gå till ► Inställningar ► Klicka på skicka verifikationsmailet igen.

 • Biljetterna till de olika matcherna läggs upp som vanliga biljetter i appen. De läggs upp vid olika tidpunkter under säsongen beroende på vilken biljettleverantör som användes vid köpet.

 • För evenemang på Tele2 Arena, Avicii Arena, Hovet, Annexet och Betongparken

  1. Logga in i Stockholm Live-appen

  2. Gå till ► Mina Evenemang

  3. Välj ► Visa biljett

  4. Logga in på ditt AXS-konto om du inte redan är inloggad

  5. Välj det evenemang som du vill dela biljetter till och klicka på ► Överför

  4. Markera den eller de biljetter du vill dela

  5. Ange mottagarens för- och efternamn samt e-postadress och vidarebefordra genom att klicka på Nästa och Bekräfta delning. Mottagaren får nu ett e-postmeddelande till den angivna e-postadressen med instruktioner om att skapa ett konto i AXS biljettsystem och därefter ladda ner och skapa ett konto i Stockholm Live-appen.

  OBS! Mottagaren måste ha ett AXS-konto registrerat på den mailadress biljetten överförts till för att kunna se den.

  För evenemang på Friends Arena

  I dagsläget går det inte att vidarebefordra biljetterna i Stockholm Live-appen, utan vi hänvisar till Ticketmasters app. Däremot går det att vidarebefordra PDF-biljetten via e-post.

 • Om personen du överfört biljetten till har ett AXS-konto behöver den logga in på sitt konto och skicka tillbaka biljetten till dig. Se stegen under ”Kan jag vidarebefordra mina biljetter till någon annan via appen?” för att göra detta.

  Om personen inte har ett AXS-konto kan du återkalla din biljett såhär:

  1. Gå till ► ”Mina evenemang”

  2. Klicka på ► ”Visa biljett”

  3. Logga in på ditt AXS-konto om du inte redan är inloggad

  4. Välj ► ”Överförda” i toppmenyn

  5. Välj biljetten du vill återkalla

  6. Klicka på ► ”Återkalla” längst ner och bekräfta återkallningen

  7. Kontrollera att biljetten är återkallad under ► ”Kommande” i toppmenyn

 • Förbered dig gärna genom att ladda telefonen innan ditt besök. Ett tips är också att ta med dig en powerbank. Om mobilen inte skulle fungera framme vid arenan kan du alltid gå till biljettkassan för att få hjälp.

 • Det beror på hur stor skadan är, ofta fungerar det med mindre skador i skärmen. Skulle det vara så att det inte fungerar, ta kontakt med en entrévärd eller gå till biljettkassan så får du hjälp.

 • Appen frågar efter de funktionerna för att kunna fungera optimalt och skapa bästa möjliga användarupplevelse för dig. Bland annat för att vi ska kunna skicka relevant, platsrelaterad information inför eller under ett besök. Du väljer dock helt själv vilka åtkomster du vill tillåta och kan alltid ändra dessa under:

  ► Mitt konto ► Inställningar

 • Vi skickar ut en push-notis om det är något särskilt som händer som vi vill uppmärksamma dig som besökare på inför eller under ett evenemang. Du kan själv välja om du vill ta emot dessa men vi rekommenderar dig att ha det aktiverat så du inte missar viktig information eller erbjudanden. Du kan slå på och av push-notiser under:

  ► Mitt konto ► Inställningar

 • Om du har en iPhone och inte använt Stockholm Live-appen på länge kan den ha blivit offloadad från din mobil, då syns en molnikon bredvid appen. Om du då inte har automatiska uppdateringar för appar påslaget innebär det att nästa gång du öppnar appen hämtas den senaste versionen du använde, istället för den nyaste uppdateringen. För att uppdatera till den senaste versionen kan du testa att ominstallera appen genom att ta bort den och sedan hämta ner den igen från App Store.

Kontakt

 • Har du biljettfrågor gällande evenemang i Avicii Arena, Tele2 Arena, Hovet eller Annexet hjälper vår biljettleverantör AXS.com dig.

  Telefonsupport: 0770-33 75 00 (öppettider mån-fre 09:00-12:00)

 • Svenska Herrlandslaget i fotboll

  Du kan även besöka Friends Arenas biljettkassa vid huvudentrén (entré A) som är öppen två timmar före respektive evenemang.

  Sweden International Horseshow

  Du kan även besöka Friends Arenas biljettkassa vid huvudentrén (entré A) som är öppen två timmar före respektive evenemang.

  Konserter och Melodifestivalen

  Du kan även besöka Friends Arenas biljettkassa vid huvudentrén (entré A) som är öppen två timmar före respektive evenemang.

  AIK Fotboll

  Du kan även besöka Friends Arenas biljettkassa vid huvudentrén (entré A) som är öppen två timmar före respektive evenemang.

 • Information och frågor: info@sodrateatern.com

  Eventförfrågningar: event@sodrateatern.com

  Biljettsupport: support@tickster.com

  Mer info finns på sodrateatern.com.

 • Frågor om appen

  Mailsupport: app@stockholmlive.com

 • För frågor eller synpunkter om Mat & Dryck är du välkommen att kontakta respektive leverantör:

 • Vid evenemang hyr vi på Stockholm Live i de allra flesta fall ut arenan till en arrangör. Arrangören har huvudansvaret för evenemanget vilket bl a innefattar tider, säkerhetsplanering, evenemangets utformning, åldersgräns, evenemangets ljud- och ljusproduktion etc. Har du frågor eller synpunkter gällande detta ber vi dig kontakta arrangören direkt. På respektive evenemangssida framgår vem som är arrangör.

  För övriga frågor hänvisar vi till info@stockholmlive.com.

 • Kontorsväxel: 08 – 600 91 00

  Besöksadress
  Globentorget 2

  Postadress
  Stockholm Live AB
  Box 10055
  121 27 Stockholm

 • Stockholm Lives pressrum.

  Mail: press@stockholmlive.com

  Telefon: +46 73 665 38 20

  Ovan kontaktuppgifter gäller endast mediafrågor från press, för övriga ärenden är du välkommen att höra av dig till info@stockholmlive.com eller telefon 08 – 600 91 00