GUIDADE VISNINGAR AV FRIENDS ARENA
Är du nyfiken på de områden av Friends Arena som du som evenemanggäst oftast inte får se? Vi anordnar öppna visningar vid flera tillfällen. Vi tar även emot enskilda grupper för visningar. Läs mer här.

SVERIGES MEST FLEXIBLA ARENA
Friends Arena är skapad för att göra upplevelsen optimal för dig som gäst. Flexibiliteten, skalbarheten, närheten till arenagolvet, de bekväma stolarna, en visuell upplevelse utöver det vanliga och akustik i världsklass gör Friends Arena unik i Sverige. Det gör att vi kan locka hit de bästa artisterna och idrottarna samt ge arrangörerna de bästa förutsättningarna för att skapa stora ögonblick.

Friendsarena Sprangskiss 960X512

BLIXTSNABBA BYTEN AV UNDERLAG
Friends Arena klarar evenemang på alla underlag, från naturgräs och grus till is och parkett, och snabba byten där emellan. I mars 2013 bytte t ex arenan från parkett, till is, till gräs när vi gästades av Melodifestivalsfinalen, Bandyfinalen och VM-kval i fotboll på mindre än två veckor.

ETT ÖPPNINGSBART TAK
Friends Arena är en inomhusarena med öppningsbart tak, vilket gör att vi kan erbjuda konserter, idrott och shower året om, oavsett väder. Det innebär att Sverige äntligen har en arena där man kan spela fotboll på naturgräs mitt i vintern och ta emot världsartister med riktigt stora konsertproduktioner året runt. Det öppningsbara taket består av två takplattor som mäter 3 750 kvm vardera, vilket totalt motsvarar sex normalstora villaträdgårdar.

EN ARENA – ALLA STORLEKAR
Friends Arena är en mötesplats för alla storlekar av evenemang. Maxkapaciteten är 75 000 åskådare, men arenan lämpar sig för evenemang av alla storlekar. Vid fotboll och bandy är kapaciteten upp till 50 000 sittande gäster. Vid konserterer styrs storleken av artisternas önskemål, där vanliga format är 12 000, 30 000 eller 50 000 gäster.

Arenan är även populär för företag som söker inspirerande lokaler för möten, presskonferenser, kick-offer, galor och mässor. Vi har lokaler som passar allt från 2 till 75 000 personer. Läs mer om våra möjligheter för konferens och företagsevent.

TEKNIK SOM SKAPAR STORA ÖGONBLICK
Utrustningen på Friends Arena är designad för att du inte ska missa ett enda ögonblick. Mediakuben som hänger i arenans tak har fyra bildskärmar på 65 kvm vardera. Hela bildytan motsvarar ca 520 st 40-tumsskärmar och hela kuben väger 64 ton. Utöver det finns 647 LED-skärmar som förstärker den visuella upplevelsen. Med arenans trådlösa WiFi-nät kan du dela med dig av dina upplevelser till omvärlden, i exakt de ögonblick som de händer.

MAT OCH DRYCK
Här kan du läsa om matutbudet på Friends Arena.

NÄRHET FÖR ARRANGÖRER OCH ARTISTER
Backstage, omklädningsrum och servicefunktioner i samma nivå som arenagolvet ger artister och idrottare smidig tillgång till arenan. Och en tvåfilig väg som sträcker sig runt hela byggnaden underlättar logistiken och gör det enkelt för arrangörer att köra in på arenagolvet med t ex utrustning för scenuppbyggnad.

ÄGARE
Friends Arena ägs av Svenska Fotbollförbundet och Fabege.